Canicouva

jueves, 11 de abril de 2024

Cociña: Ovos de chocolate

A verdade é que non hai proposta á que digamos que non, pero tratándose de cociñar aínda menos. Esta vez fixemos ovos de chocolate, e todo ten os seus pasos. O primeiro de todo é probar a materia prima e, unha vez pasado o control de calidade, comeza a elaboración.

Máxima atención e concentración para que o chocolate impregne todo o molde e de novo atención e concentración mais moito control das mans e a forza no momento de desmoldar. Logo a maxia de unir as dúas partes grazas a calor e, por último a búsqueda da bolsa que garda o noso ovo, ou o dalgún compañeir@. Momento no que a agudeza visual, a atención, a discriminación e memoria visual para recoñecer os nomes... entran en xogo.

Como vedes, aínda que parece que "so fixemos ovos de chocolate" a experiencia permite por en marcha e mellorar moitas habilidades.

Clicade na imaxe


Saída Fundación Sales

Fomos a visitar un lugar que estando ben cerca parece ben lonxe. Un lugar fermoso, un lugar máxico que agasalla calma e nos leva a conectar coa esencia do que somos. 

Foi esupendo poder desfrutar deste espazo e das experiencias que unhas expertas do lugar nos propuxeron. Estupendo tomar a media mañá co son das ras de fondo e poder tocar, ver, cheirar, abrazar e ata trepar. 

Moitas grazas as persoas que se encargan de manter este lugar e de crear experiencias para que poidamos desfrutar del. Aprendemos moitas cousas e, sobre todo, deixámonos asombrar.

Clicade na imaxe